Tartu Queerviestikapulaan marraskuussa

Pedaali ry ojentaa sateenkaarihistoriakuukauden viestikapulan liikkeelle! Sateenkaarihistoria on yhteistä historiaa, jota löytyy kaikkialta.

Kyseessä on sosiaalisen median haaste, johon voivat tarttua museot, arkistot ja muut muistiorganisaatiot ja kaikki näitä aloja tutkivat, opiskelevat tai niillä työskentelevät. Haaste on käynnissä koko marraskuun ajan.

Queerviestikapula kehottaa queerkatseeseen: mitä LGBTQIA+ ihmisistä kertovaa tai heihin viittaavaa löytyy ympäriltäsi? Voit esitellä kulttuuriperinnön sateenkaarevia vivahteita, monitulkintaisen museoesineen, valokuvan, tai vaikka yleisempää sateenkaarihistorian pohdintaa.

Osallistu haasteeseen tekemällä oma sosiaalisen median julkaisu mille tahansa somealustalle! Käytä aihetunnistetta #queerviestikapula ja myös kuukauden yhteisiä tunnisteita #Sateenkaarihistoria#Queerhistoria#QueerHistory.

Viestikapula on osa marraskuussa vietettävän sateenkaarihistoriakuukauden ohjelmaa. Kuukauteen voi tutustua Sateenkaarihistorian ystävien verkkosivuilla osoitteessa: https://sateenkaarihistoria.fi/…/sateenkaarihistoriakuukausi

Kuva: Nils Jakob Wasastjerna / Helsingin kaupunginmuseo