PEDAALIN BLOGI

 

Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry julkaisee oman blogin keväällä 2023. Luvassa on ajankohtaisia kirjoituksia yleisötyöteeman ympäriltä. Kirjoittajina toimivat mm. Pedaalin hallituslaiset, jotka tarjoavat kurkistuksia hallitustoimintaan ja tapahtumiin, joissa Pedaali on ollut edustettuna. Blogitekstejä tullaan pyytämään myös yhdistyksen jäseniltä, sekä mielenkiintoisilta museoalan yleisötyöammattilaisilta.

Blogin julkaisusta vastaa Tiina Hero. Kaikki kysymykset, kirjoittajaehdotukset ja tekstit voi laittaa Tiinalle osoitteeseen: tiina.hero@gmail.com

Tulevia kulttuurituottajia opettamassa

Mitkä asiat puhuttivat ja pohdituttivat kulttuurialan opiskelijoita syksyllä 2023? Artikkelissa kerrotaan kokemuksia Metropolian kulttuurituotannon kurssin Kulttuurin tuntemus ja ajankohtaiset ilmiöt opettamisesta.

Lue lisää »

Yleisötyön pelillistäminen kiinnostaa – Tampereella tartuttiin lokakuussa tarinoihin

Museoiden opetus- ja yleisötyön ammattilaisille suunnatussa Tartu Tarinaan! -tapahtumassa sukellettiin pelillistämisen ja historian elävöittämisen teemoihin monipuolisten luentojen ja työpajojen kautta. Noin viisikymmentä osallistujaa pääsi kokeilemaan larppausta, toteuttamaan matalan kynnyksen museodraamaa ja tutustumaan pelisuunnittelun perusteisiin. Toivomme, että tämä teksti kannustaa tarttumaan museotyön elävöittämiseen ennakkoluuloja kaihtamatta!

Lue lisää »

Tarkastelussa yleisötyön vastuullisuus – Yleisötyöpäivät Mäntässä 6.–7.9.2023

Museoliiton järjestämillä Museoalan yleisötyöpäivillä pohdittiin tänä vuonna yleisötyön vastuullisuutta monista eri näkökulmista. Osallistujat pääsivät myös tutustumaan Serlachius-museoiden yleisötyöhön. Pedaali ry jakoi päivillä Vuoden museopedagoginen teko -palkinnon, joka tänä vuonna myönnettiin Gallen-Kallelan Museon Paluu Keniaan -hankkeelle. Kunniamaininta myönnettiin TATAMURI® (Taidetta ja tarinoita muistisairaan rinnalla) -ryhmätoiminnalle, jota on toteutettu Konkarit – ikäihmisten museopalveluna tamperelaisissa museoissa.

Lue lisää »

Liity jäseneksi