TÄYNNÄ: Äänenkäytön workshop yleisötyöläisille

21.9.2016

Miten puhua vaivatta meluisissa ympäristöissä?
Miten estää äänen väsyminen?
Mistä hyvä artikulaatio syntyy?
Miten puhua esim. huonokuuloisille vanhuksille tai akustisesti haastavassa tilassa?
Kuinka tukea kehonkielellä sekä ääntä että kommunikaatiota museovieraiden kanssa?

Pedaali järjestää jäsenilleen äänenkäytön workshopin maanantaina 31.10. klo 10-14 Näyttelykeskus WeeGeellä KAMUn Museopeda-tilassa. (Ahertajantie 5, Espoo). Kouluttajana toimii äänenkäytönkouluttaja Juho Eerola.

Workshopissa perehdytään edellä oleviin kysymyksiin Estill Voice Training -mallia apuna käyttäen. Estill Voice Training on suosittu työkalu äänenkäyttöön ja ääniongelmien ratkaisemiseen mm. näyttelijöiden, laulajien ja puheterapeuttien keskuudessa.

Menetelmän lähestymistapa ääneen on selkeä, ohjeet helposti toteutettavia - ja konkreettisia tuloksia näkyy välittömästi. Kurssin opetus sisältää myös yksilöllistä ohjausta.

Ilmoittautumiset 20.10. mennessä osoitteeseen info@pedaali.fi. Koulutuksen hinta Pedaalin jäsenille on 20€/henkilö. Mukaan mahtuu 20 osallistujaa. Osallistujia pyydetään varautumaan omin tekstikatkelmin, joita he käyttävät työssään.

Workshopin alustava runko:

10.00 Tervetuloa ja esittely, kahvia
10.05 Estill -työkalujen pohjustus ja miten ääni-instrumentti toimii
10.35 Käytäntö ja lääkkeet äänen väsymiseen. Kuinka rakentaa kantava puheääni?
11.15 Omakustanteinen lounas (esim. WeeGee-talon kahvila)
12.00 Artikulaatio, kehonkieli, vaikeat akustiikat ja puheen selkeys
12.45 Yksilöllistä aikaa ja omat tekstit
13.50 Yhteenveto, kysymykset, lopetus

Kouluttajasta:

Juho Eerola on Helsinkiläinen äänenkäyttöön erikoistunut kouluttaja, joka tekee töitä näyttelijöiden, puhetyöläisten ja esiintyjien kanssa. Hänen erikoisosaamistaan on puhetekniikan yhdistäminen ilmaisuun ja kehonkieleen. Hän on toiminut äänenkäytönkouluttajana ja äänenmuodostajana mm. Suomen kansallisoopperassa, Jyväskylän kaupunginteatterissa ja HEO:n musiikkiteatteri- ja draamalinjoilla Helsingissä, missä hän on opettanut tulkintaa ja näyttelijäntyötä laulun kautta. Lisäksi hän on Sibelius Akatemian osa-aikainen tuntiopettaja ja järjestää kansainvälisiä äänenkäyttöön ja näyttelijäntyöhön liittyviä kursseja Suomessa.