Marraskuun jäsenillassa tutustutaan Taikava -hankkeeseen

16.11.2015

Pedaalin marraskuun jäsenilta järjestetään Vantaan taidemuseon tiloissa maanantaina 30.11.klo 17. 

Jäsenillan teemana on Vantaan varhaiskasvatuksen ja kulttuuripalveluiden yhteinen, poikkihallinnollinen TAIKAVA (taidekasvattajat varhaiskasvatuksessa) -kehittämishanke.

Hankkeen tarkoituksena on tuottaa uusia tapoja tukea lasten hyvinvointia ja tuottaa taide- ja kulttuuripalveluita. Kaksivuotisessa kokeilussa (2014-2016) kymmeneen päiväkotiin on palkattu taidepedagogi, jonka tehtävänä on tuoda toimintaan uudenlaisia keinoja ja menetelmiä lasten kasvun, kehityksen ja oppimisen tueksi.

Taidepedagogien työskentelyn päiväkotiryhmissä on tarkoitus tukea lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja hyvinvointia. Taiteen keinoin tarjotaan lapsille voimavaroja ja taidekeskeisiä ratkaisuja arjen tilanteisiin. Lapset osallistuvat itse toiminnan suunnitteluun sen käynnistyttyä, eli heille ei tarjota valmiita konsepteja. Kokeminen, tutkiminen ja tekeminen taiteen kautta tuovat lapselle keinoja erilaisten tilanteiden ja ongelmien ratkaisuun. Taide tuo ilon ja luovuuden, yhdessä tekemisen, jakamisen sekä mielikuvituksen osaksi päivittäistä elämää. Lisäksi taiteesta on todettu olevan apua niille lapsille, joiden oppimisessa ja kasvussa tarvitaan tukea.

Vantaalle palkatut taidepedagogit edustavat taiteen eri osa-alueilta, kuten kuvataidetta, draamaa, musiikkia ja sirkustaidetta.

Pedaalin jäsenillassa Taikava- hankette esittelee Vantaan lastenkulttuurin ja kulttuurituotannon päällikkö Reeli Karimäki sekä muutama hankkeessa työskentelevä taidekasvattaja. Taikava-hankkeen toiminnasta voi lukea lisätietoja hankkeen blogista.

Vantaan taidemuseon intendentti Kati Huovinmaa toivottaa pedaalilaiset tervetulleiksi ja kertoo museon uusimmat kuulumiset. Taikava-hankkeen ohella pääsemme tutustumaan  Vantaan taidemuseon Arvo Summanen – Brondan vintin legenda -näyttelyyn. Taidemaalari Arvo Summanen (1928–2006) kuului legendaarisiin Brondan vintin taiteilijoihin – tarinat 1950-luvun boheemista taiteilijaelämästä syntyivät juuri siellä.

Ennen jäseniltaa pidetään Pedaalin hallituksen kokous klo 15. Myös kokous on jäsenistölle avoin!

Tarjoiluja varten ennakkoilmoittautumiset 29.11. mennessä osoitteeseen info@pedaali.fi.

Vantaan taidemuseo sijaitsee Myyrmäkitalossa, osoitteessa Paalutori 3, Vantaa. 

Tervetuloa mukaan!