Ehdota Vuoden museopedagogista tekoa!

15.3.2016

Pedaali etsii jälleen Vuoden museopedagogista tekoa! 

Vuoden museopedagoginen teko -palkinto myönnetään kuluneen vuoden aikana toteutuneelle museopedagogiaan liittyvälle projektille, hankkeelle tai teolle. Pedaali haluaa palkinnolla nostaa esiin esimerkillisiä ja huomionarvoisia satsauksia museoiden yleisötyöhön ja pedagogiseen toimintaan sekä lisätä alaan liittyvää tietoisuutta myös suuren yleisön keskuudessa.

Palkinnon saajan valitsee yhdistyksen hallitus määräaikana tulleiden ehdotusten joukosta. Ehdotuksia voi lähettää kuka tahansa ja myös omaa toimintaansa saa ehdottaa! Huomaathan, että palkinto myönnetään ajankohtaiselle hankkeelle tai toimintatavalle, ja saajaksi ei siksi voi ehdottaa henkilöä.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi lähettää osoitteeseen info@pedaali.fi keskiviikkoon 13.4. saakka. Voittaja julkistetaan toukokuussa 2016.

Vuoden museopedagoginen teko -palkinnon ovat aikaisempina vuosina saaneet:

2015 Adoptoi monumentti -hanke (Pirkanmaan maakuntamuseo)
2014  Sirkushevoset sairastaa - Pedagoginen konservointihanke (Keravan taidemuseo, Metropolia Ammattikorkeakoulun esinekonservointilinja)
2013 Avara museo - kehittyvä oppimisympäristö aikuisille -hanke (Suomen museoliitto, CICERO Learning -verkosto Helsingin yliopistosta, Tekniikan museo, Työväenmuseo Werstas, Tampereen museopalveluiden kulttuurikasvatusyksikkö TAITE, Porin taidemuseo ja Satakunnan Museo)
2012 Taide jää mieleen -hanke (Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Turun kaupungin sosiaali- ja terveystoimi sekä Työsuojelurahasto)
2011 Uudenmaan taidetoimikunnan monikulttuurisuusläänintaiteilija Outi Korhonen
2010 Tampereen kaupungin museopalvelujen TAITE-yksikkö
2009 Jyväskylän Kulttuuriluotsi-toiminta
2008 Museologia tänään -julkaisu (toim.) Pauliina Kinanen, julkaisija Suomen Museoliitto
2007 Opetushallituksen suunnittelija Heljä Järnefelt
2006 Turun opetustoimen Kulttuuripolku -työryhmä