Avoin GLAM Talks <3 Pedaali ry: Osallistuva budjetointi museoiden yleisötyön muotona 14.11.

26.10.2018

 

Avoin GLAM (http://avoinglam.fi) ja Museopedagoginen yhdistys Pedaali ry (https://pedaali.fi/) järjestävät keskiviikkona 14.11. klo 16.30 - 18.30 kulttuuriperinnöstä ja museoista kiinnostuneille aktiiveille illan, jossa tutustutaan osallistuvaan budjetointiin ja pohditaan sen mahdollisuuksia museoiden yleisötyön muotona. Tilaisuus järjestetään Maria 01, (Lapinlahdenkatu 16), sisäänkäynti 2A, tila Class room (2. kerros)

Helsingin kaupunki panostaa tänä vuonna 4,4 miljoonaa euroa kuntalaislähtöisten ideoiden toteuttamiseen osallistuvan budjetoinnin avulla. Kuntalaiset voivat jättää ideoitaan http://omastadi.hel.fi -alustalle 15.11.-9.12.2018. Samanlaisia aloitteita suunnitellaan myös muissa kunnissa. Osallistuvaa budjetointia voi kokeilla myös pienemmillä resursseilla, esimerkiksi Kalliola-setlementti on kokeillut sitä järjestämällä tilaisuuksia, joissa yritetään kehittää ideoita 4000e kokeiluja varten.

Tässä tilaisuudessa on tarkoituksena pohtia kysymystä siitä, että mitä osallistuva budjetointi voisi olla museoiden yleisötyön muotona?

Tilaisuuden alustajana ja fasilitaattorina toimii Mikael Seppälä, joka työskentelee Open Knowledge Finland ry:ssä Avoin GLAMin Avoimet juuret -projektissa. Projektissa pyritään edistämään ymmärrystä kulttuuriperinnön parissa tehtävästä osallistuvasta budjetoinnista sekä sparraamaan alalla toimivia organisaatioita mallin kokeilemisessa.

Tilaisuudessa on mahdollista myös kuulla Avoin GLAMin (Galleries, Libraries, Archives, Museums) toiminnasta avointen kulttuuriaineistojen ja avointen yhteistyön muotojen parissa sekä siitä, miten toimintaan voi osallistua. 

Tilaisuuteen sopii 30 osallistujaa ja siihen voi ilmoittautua Eventbriten kautta osoitteessa: https://www.eventbrite.com/e/avoin-glam-talks-3-pedaali-ry-osallistuva-budjetointi-museoiden-yleisotyon-muotona-tickets-51871376684

Klikkaa itsesi myös Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/708670386181339/

Tervetuloa!