Pedaalin pikkujoulut pe 9.12. klo 17-19.30

Pedaalin pikkujouluja vietetään toukokuussa avautuneessa Museo Leikissä Espoon Tapiolassa perjantaina 9.12. klo 17-19.30. Pikkujoulujen teema on tänä vuonna 40 vuotta täyttävät suloiset My Little Ponyt, joita Museo Leikissä juhlistetaan Poniystävyys -mininäyttelyllä. Luvassa on ihanaa ohjelmaa kuten Museo Leikin näyttelyiden esittelyä, ponitaiteilija Mari Kasurisen ohjaama MLP -työpaja, ponitietovisa ja tietenkin herkullisia tarjottavia! Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset perjantaihin 2.12. mennessä.

Ohjelma:

Klo 17-17.30 Museo Leikin Poniystävyys on ikuista! -näyttelyn esittely

Klo 17.30-18.30 My Little Pony -kangaskassi työpaja

Klo 18.30-19.30 Pientä syötävää ja juotavaa sekä leikkimielinen ponitietovisa

Työpajan kuvaus:

Työpajassa osallistuja pääsee tuunaamaan oman MLP-kangaskassin kangasväreillä. Jokainen osallistuja saa luonnonvalkoisen, puuvillaisen kangaskassin, johon on silkkipainolla painettu etukäteen My Little Pony -ponin ääriviivat. Osallistuja voi kangasväreillä ja pensseleillä värittää ponin haluamallaan tavalla tai lähteä hyvinkin luovalle linjalle ja toteuttaa kassista eräänlaisen kollaasin – kontaktimuovista voi valmistaa haluamiaan tai mallin mukaisia sabluunoita, joilla voi painaa kangasväreillä sekä ”tuputtimilla” erilaisia kuvioita kassiin. Myös pensseleillä voi toteuttaa erilaisia tekstuureita sekä kuvioita. Vain luovuus on rajana!

Poniystävyys on ikuista -mininäyttely:

Lokakuussa avautunut Poniystävyys on ikuista! -mininäyttely tarjoaa kurkistuksen My Little Pony -lelusarjan historiaan, mutta myös nykyhetken MLP-ilmiöihin, kuten ponien ja oheistuotteiden keräilyyn, Mari Kasurisen upeisiin poniveistoksiin sekä ponien ympärille syntyneeseen yhteisöllisyyteen bronykulttuurin kautta. Näyttelyyn toiminnallista puuhaa tarjoavat muun muassa My Little -keppiponit sekä ratsastettava Twilight Sparkle -jättiponi. Näyttelyn kruunaa Mari Kasurisen museolle valmistama suloinen ja ainutkertainen My Little Leikki -poniveistos!

Museo Leikin muut näyttelyt:

Museo Leikin päänäyttely Leikin laboratorio puolustaa kaikenikäisten leikkiä!  Se vie sinut matkalle lapsuuden ilmiöiden pariin. Leiki vanhanajan lelukauppaa, anna nallen lohduttaa, vieraile taikametsässä tai kurkista fanien kokoelmiin. Leikin laboratoriossa suomalaisille rakkaat lelut kertovat sinulle omia tarinoitaan. Nostalgiseen lapsuuden maailmaan pääset tutustumaan myös leikkeihin ja leluihin liittyvien muistotekstien avulla.

Toiminnallisessa Ruutuhyppy-näyttelyssä etsitään digitaalisten pelien ja leikin yhtymäkohtia. Voidaanko pelaaminen nähdä digitaalisena leikkinä? Entä onko leikkisän somesisällön luominen itse asiassa leikkiä? Näyttelyssä tuodaan esille leikin ja pelien kehityssuuntia, ja tarjotaan keskustelun aloituksia pelaajille ja heidän vanhemmilleen. Ruutuhyppy-näyttelyyn pääsee tutustumaan myös pelaamalla!

Toivotamme kaikki pedaalilaiset lämpimästi mukaan!