Mitä kuuluu? Yleisötyön vertaistuki-iltapäivät kevät 2022

Puurratko yksin oman juttusi parissa? Haluaisitko tietää, mitä muissa samaa teemaa liippaavissa museoissa puuhataan? Pedaalin uusi kuukausittainen etätapaaminen tarjoaa kollegakontakteja ja näkökulmia suomalaisten museoiden yleisötyöhön. Mitä kuuluu? -etäiltapäivissä tapaamme toisiamme ja jutustelemme kulloisenkin teeman mukaisista askarruttavista asioista ja löydetyistä aarteista. Mukaan ovat tervetulleet kaikki pedaalilaiset, joita aihepiiri tavalla tai toisella koskettaa.

Jokaisessa Mitä kuuluu? -iltapäivässä kuullaan teemaa käsittelevien museoiden esittelyjä ajankohtaisista aiheista ja keskustellaan yhdessä omasta työstä. Iltapäivät järjestetään kevät- ja syyskaudella joka kuun viimeisenä torstaina klo 14:30. Keskustelemme ohjatusti klo 15:30 saakka, mutta vapaata jutustelua voi linjoilla jatkaa klo 16 saakka. Keväällä 2022 tapaamiset järjestetään maalis- ja huhtikuussa.

to 31.3. klo 14:30-16 Mitä kuuluu maaseutumuseoille? 

Mitä kuuluu maaseudun historiaa käsitteleville museoille? Tavataan iltapäiväteen ääressä etäyhteydellä ja jutellaan aiheen ympäriltä. Lyhyitä omien projektien esittelyitä kuulemme Talomuseo Glimsistä, Vehkalahden kotiseutumuseosta ja Maatalousmuseo Sarasta. Lisäksi keskustelemme muista osallistujien juuri tästä aiheesta esiin tuomista ajankohtaisista kysymyksistä ja aiheista.

  • Kestävän kehityksen näkökulma näyttelysuunnittelussa. Iris Hyyrynen, Talomuseo Glims / KAMU Espoon kaupunginmuseo
  • Miten päivittää kotiseutumuseo nykypäivään? Mietteitä käynnistyvästä näyttelyuudistuksesta. Nina Talvela, Vehkalahden kotiseutumuseo / Haminan kaupungin museot
  • Uusia kohtaamisia yleisön kanssa. Esittelyssä maaseututoimijoiden osallistaminen näyttelytoimintaan sekä koululaisten virtuaalipalvelut. Riikka Soininen, Suomen maatalousmuseo Sarka

to 28.4. klo 14:30-16 Mitä kuuluu päiväkoti- ja koululaisopastuksille?

Mitä kuuluu lapsiryhmien opastamiselle? Ovatko poikkeusvuodet painaneet opastukset unholaan vai onko löydetty uusia keinoja ammattikasvattajien tavoittamiseen? Tavataan iltapäiväteen ääressä etäyhteydellä ja jutellaan aiheen ympäriltä. Lyhyitä esittelyitä kuulemme tällä kertaa Aboa Vetus & Ars Novasta sekä Kansallismuseosta. Lisäksi keskustelemme muista osallistujien juuri tästä aiheesta esiin tuomista ajankohtaisista kysymyksistä ja aiheista.

  • Taidetestaajia ja muita koululaisia: miten näyttäytyy normihulina poikkeusaikana? Janna Jokela, Aboa Vetus & Ars Nova
  • Kouluyhteistyö, tapahtumatuotanto ja pandemia. Sanna Valoranta-Saltikoff, Suomen Kansallismuseo
  • On aika herätä – Museo osana koululaisten arkea. Jaana Hokkanen, Särestöniemi-museo

Kuva: Otto Väätäinen / Espoon kaupunginmuseo KAMU