Marraskuun jäsenilta Wäinö Aaltosen museossa Turussa torstaina 25.11.2021

Marraskuun lähitapaamisena toteutettavaa jäseniltaa vietetään torstaina 25.11. klo 16-18 Turussa kaupungin taidemuseossa WAMissa. Ilta alkaa Cafe Wäinön tarjoilulla, jossa on herkullisia pieniä vegeleipäsiä viinilasillisen kera. Pääsemme illan aikana ensin opastetulle kierrokselle SPEKTRI -näyttelyyn, jossa nähdään laaja kattaus nykytaidetta, joka kuvaa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta. Opastuksen jälkeen siirrymme työpajatilaan, jossa tehdään glittertaskupeilejä. Työskentelyn lomassa keskustellaan näyttelyprosessista, siitä miten näyttelyn teemaa lähestytään työpajassa ja näyttelyn julkaisusta. 

Museo ottaa näyttelyllä kantaa yhdenvertaisuuden puolesta ja tuo uusia ääniä aiheesta käytävään keskusteluun. Mukana ovat muun muassa Illusia Juvani, Jenni Holma, Artor Jesus Inkerö, Minna Havukainen, Heidi Lunabba, Emma Sarpaniemi, Noora Schroderus ja Anna-Karoliina Vainio. Queer-yhteisön tuki on tärkeä monille sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöihin kuuluville. Näyttelyä onkin valmisteltu yhdessä taiteilijoiden, kokemusasiantuntijoiden ja yhdistysten kanssa. Suunnittelussa ovat olleet mukana Turun seudun Seta ry, Sateenkaariperheet ry ja Turku Pride ry. 

Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen ja mukaan iltaan mahtuu 25 Pedaalin jäsentä.

Anna-Karoliina Vainio, Love is Both Honey and Venom, 2020. Ryijy.